Tirsdag aften var 70 medlemmer fra Alternativet Nordjylland samlet for at vælge ny spidskandidat

Baggrunden for det sene valg var, at den tidligere spidskandidat og medlem af folketinget Torsten Gejl, havde skiftet kreds. Fem kandidater bejlede til posten som ny spidskandidat, På mødet fik kandidaterne fem minutter til at præsentere og redegøre for deres planer for den kommende valgkampagne. Inden afstemningen var der mulighed for spørgsmål, og spørgelysten var stor.

Simon Leed Krøs og jeg gik videre til anden afstemningsrunde, som blev sejr til mig.

Nu er vi i kandidatteamet, som tæller 7 plus en kandidataspirant, i fuld gang med at lægge en strategi for vores fælles valgkampagne. Jeg fik allerede for 2 år siden mit eget kampagneteam, som nu er oppe på 20 medlemmer, og der kommer hele tiden flere til.

På spørgsmålet fra salen om, hvad der nu skal ske, var det de kommende opgaver der kom i fokus, var mit svar: “Vores største opgave bliver at fortælle og synliggøre, hvordan vi vil omsætte vores klimapolitik i praksis. Vi skal dele vores begejstring og håb, og vi skal involvere og medinddrage vælgerne så meget som muligt. Det skal stå tydeligt for enhver, at vi vil kæmpe for klimaet, og at vi er parat til samarbejde. Og ingen skal være i tvivl om, vi vil gøre alt hvad der står i vores magt for at mindske uligheden i samfundet, kontanthjælpsloftet skal væk, og vi vil
arbejde for kontanthjælp uden modkrav“.

Fra Nordjyske den 7.november 2018: