Dette læserbrev var i Nordjyske den 26.oktober:

Indtil for ganske nylig har DF fastholdt, at klimakrisen ikke er menneskabt.
I 2011 slog Pia Kjærsgaard i Debatten på DR2 fast, at klimaforandringer er religion og ikke nødvendigvis menneskeskabt. Den linje har DF fastholdt. Senest på landsmødet i august, hvor klimaordføreren Michael Dencker slog fast, at klimakrisen var “en trossag og tro hører hjemme i kirken”. Da ingen tog ordet og sagde andet, må vi antage, at det stadig var partiets officielle holdning.
Stor var overraskelsen, da Peter Skaarup så i Altinget den 18. september udtaler, “I Dansk Folkeparti er det et faktum og ikke et trosspørgsmål, at mennesket påvirker klimaet, …Vi skal gøre noget. Og vi skal også gøre nogle ting, der ændrer hverdagen for danskerne af hensyn til miljøet og klimaet.”
Er der dukket ny viden op, som får DF til at lave en kovending og undsige deres egen ordfører? Mig bekendt er det stadig 98% af klimaforskerne, som siger “menneskabt”, og de sidste 2% siger “måske eller ikke”. Den eneste faktor jeg kan få øje på, er det forestående valg, hvor alle målinger viser, at klimakrisen optager rigtig mange mennesker. Så anerkendelse herfra, for at lytte til befolkningens bekymringer.
Konkrete handlinger skal vi dog nok ikke vente fra DF, for i Politiken den 15. september giver Mikael Dencker udtryk for, at der ikke er behov for tiltag, der sænker CO2 udledningen, og at teknologien nok skal redde os.
Vi er dog kommet et stykke vej, når næsten alle politiske partier erkender, at klimakrisen er menneskeskabt, vi mangler kun LA. Det store arbejde kommer, når der skal laves lovgivning, som rækker ud over valgperioden og hjælper vores efterkommere til et bedre klima.
Alle partier er velkomne til at læse og låne/klippe fra Alternativet politiske udspil, “God energi”, “Bæredygtigt landbrug” og “Mindre fossil, mere vedvarende energi”.

Jeg tror på det lange seje træk, og på at vi skal arbejde sammen, hvis de næste generationer skal have en grøn jord.