Fællesskaber

Naturmødet er en kobling af mine mærkesager “Natur og miljø” og “Fællesskaber”.

På Naturmødet i Hirtshals den 18. – 20.maj er Alternativet Nordjylland selvfølgelig med, og det var vi også sidste år.

Jeg har et læserbrev i Nordjyske den 16.maj om Naturmødet med udgangspunkt i om det gør en forskel, – ses nedenunder.

Et naturmøde med forventet deltagelse af 10.000 mennesker er et godt eksempel på, at vi mødes på tværs af alder, uddannelse, etnicitet osv, og hvor vi har det tilfælles, at vi har en interesse for naturen. Det oplevede vi på mødet sidste år, og det var som en stor folkefest. Der var masser af liv i de mange stande og i teltene.

Nu skal Naturmødet jo ikke bare være en folkefest, men også øge bevidstheden og varetagelsen af naturen. Vi skal gerne få ny viden og en masse debatter og diskussioner om naturen. Nogle, som munder ud i enighed og andre ikke, men hvor vi  skal blive klogere på hinandens holdninger og få en øget bevidsthed om naturens kompleksitet og vores foreskellige interesser.

Alternativet er på stand nr. 29, og jeg holder torsdag og fredag oplæg til debat om “Havet blå – bølgen blå”.

Hvad er det vi sender ud i havet, hvad betyder det, og hvordan kan vi undgå det?

Se program og mere om Naturmødet på www.naturmoedet.dk
Foto fra vores stand i 2016

Læserbrev i Nordjyske 16.maj:

Naturmødet – gør det en forskel?

I nordjyske kunne man den 10.maj læse: “Tusindevis af danskere tager hvert år til Folkemøde på Bornholm, Kulturmøde på Mors og Naturmøde i Hirtshals…, men nytter det noget?”

Det spørgsmål stillede samfundsforsker Niels Nørgaard Kristensen, AAU, præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, Danmark Naturfredningsforening, og chef i Hjørring Kommunes Teknisk og Miljø-forvaltning Lars Olsen, som er hovedmanden bag Naturmødet i Hirtshals den 18. – 20. maj.

Det er ikke nok, at der er mange besøgene, det skal gøre en forskel! F.eks har folkemødet på Bornholm har været afholdt siden 2011 med henblik på at styrke demokratiet i Danmark, og alligevel mener NNK ikke, det har haft den store effekt.
Derfor er det godt, at Lars Olsen sammen med Johannes Andersen, Aalborg Universitet, har udviklet en model for at måle om Naturmødet flytter noget.
Naturmødet var en sand folkefest sidste år, men gjorde det en forskel i forhold til naturen?

Jeg tror på, at vi kan skabe effekt via dialog og samtaler på standene og via involverende debatter og fortællinger i de store telte.
Vi skal møde hinanden og udveksle synspunkter. På den måde kan vi få en lidt større viden og nye ideer, og forhåbentlig gå hjem og gøre noget, der er lidt bedre for naturen, uanset om det er i vores husholdning, virksomhed eller på Christiansborg.

I Alternativets stand har vi stor fokus på dialogen, og der er både oplæg til debat og en udstilling med alternativer til plastik. At hjælpe miljøet behøver ikke at være besværligt og kedeligt. Ofte kan vi få et bedre liv og et bedre miljø på en gang, og det koster ikke nødvendigvis mere.
Men også det politiske lag skal agere klogt, og her er der store udviklingsmuligheder. Derfor er det dejligt at vores nordjyske politiker, Torsten Gejl, og Christian Poll, som er ordfører for miljø og bæredygtighed træffes i vores stand og i de store telte.
Vi véd, at de er talerør for bæredygtighed, og når der iøvrigt er 5 andre politiske stande, får alle mulighed for at høre flere holdninger til miljøet.

Hvor ville det være flot, hvis vi i fællesskab kunne arbejde for et bedre miljø.

Susanne Zimmer                                                                                                                                                                    Folketingskandidat Alternativet Nordjylland